Solistul trupei Linkin Park s-a SINUCIS! Detalii șocante despre moartea artistului

Chester Bennington s-a sinucis!

Surse din cadrul autorităților americane au declarat pentru TMZ că Chester Bennington era singur acasă când a decis să-și pună capăt vieții.

Potrivit sursei citate, familia sa se afla în oraș, iar trupul neînsuflețit al artistului a fost găsit atârnând de o funie de către un angajat al familiei, la etajul superior al clădirii în care locuia.

Potrivit portalului TMZ, cântărețul american s-a spânzurat în locuința sa din Palos Verdes, Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Corpul său neînsuflețit a fost găsit atârnând de o frânghie la ora locală 9 dimineața. Joi, 20 iulie, prietenul său cel mai bun, Chris Cornell - solistul Soundgarden și Audioslave -, avea să împlinească 53 de ani, însă acesta s-a sinucis în urmă cu trei luni. Chester Bennington s-a declarat foarte afectat de moartea amicului său.

Despre Chester se cunoștea că în trecut abuzase de droguri și alcool.

În urma lui, 6 copii au rămas orfani de tată.

Vestea morții lui Chester Bennington a venit doar la trei ore de la lansarea ultimului videoclip Linkin Park, care poartă titlul ”Talking to Myself” (”Vorbesc cu mine însumi”, în limba română).

Chester Charles Bennington a fost un muzician, cantautor și actor american. El este cunoscut mai ales ca vocalist principal al formațiilor rock Linkin Park și Dead by Sunrise. Cântărețul avea 41 de ani.

Chester este originar din Phoenix, Arizona, dar acum locuiește în Los Angeles. Datorită fratelui său (care este cu 13 ani mai mare decât el), Chester a fost influențat de stilul celor de la Loverboy, Foreigner și Rush, visând sa fie al cincilea membru Depeche Mode. Părinții lui s-au despărțit în 1980, când el era încă un copil. A fost abuzat sexual când era copil și a fost dependent de cocaină și metamfetamină ca adolescent. A lucrat la Burger King înainte de cariera sa de muzician.

Înainte de a se alătura trupei Linkin Park, Chester a fost vocalist în Grey Daze. A părăsit Grey Daze în 1998, pentru că ceilalți membri își asumau meritele pentru versurile scrise de el, dar a căutat altă trupă. După ce aproape a renunțat la cariera sa muzicală, Linkin Park căutau un nou vocalist pentru formație. Ei au trimis mai multe casete demo în toata țara (S.U.A.) la prietenii lor sau alte cunostințe, și au cerut oamenilor interesați de acest lucru să-și înregistreze propriile versuri pe caseta demo și să o trimită înapoi. Chester Bennington și soția lui de-abia își cumpăraseră o casă în Phoenix, Arizona când un prieten i-a dat o casetă lui Chester. Chester a sunat imediat formația în acea seară și le-a spus ca era interesat să cânte și el în formație. Cei din formatie nu se așteptau la un raspuns atât de rapid și au fost surprinși să primească o reacție atăt de repede. Ei i-au cerut lui Chester să cânte peste casetă cu versurile lui la telefon, acesta așa a și facut, și astfel s-a alăturat trupei Linkin Park în 1999.

Linkin Park este o trupă rock americană din Agoura Hills, California. Formată în 1996, trupa a dobândit faima internațională cu albumul de debut Hybrid Theory (2000), care a fost certificat diamant de către RIAA în 2005 și multi-platină în multe alte țări. Următorul album de studio, Meteora, a continuat succesul trupei, fiind pe prima poziție în clasamentul Billboard 200 al albumelor în 2003, fiind urmat de un turneu extins și acte de caritate în jurul lumii. În 2003, MTV2 a numit Linkin Park a șasea cea mai mare trupă din era videoclipurilor muzicale și a treia cea mai bună a noului mileniu. "Billboard" a clasat Linkin Park pe locul 19 în clasamentul celor mai buni artiști ai deceniului. În 2012, trupa a fost votată drept cel mai mare artist al anilor 2000 într-un poll Bracket Madness pe VH1. În 2014, trupa a fost declarată drept Biggest Rock Band in the World Right Now de Kerrang!.

Adoptând un stil nu metal și rap metal în Hybrid Theory și Meteora, trupa a explorat alte genuri în următorul său album, Minutes to Midnight (2007). Albumul a condus clasamentele Billboard și a avut a treia cea mai bună săptămână de debut a vreunui album în acel an. Trupa a continuat să exploreze o varietate mai largă de tipuri muzicale în cel de-al patrulea album, A Thousand Suns (2010), combinând muzica cu mai multe sunete și beat-uri electronice. Al cincilea album al lor, Living Things (2012), combină elemente muzicale din toate înregistrările precedente. Al șaselea și cel mai recent album al lor, The Hunting Party (2014), marchează revenirea la un sunet rock mai proeminent. Trupa a colaborat cu mulți alți artiști, cel mai notabil cu rapper-ul Jay Z pe EP-ul Collision Course, și mulți alții pe albumele remix Reanimation și Recharged. Linkin Park a vândut peste 68 de milioane de albume în lume și a câștigat două Premii Grammy.